Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Δυνάμει μετανάστες επτακόσια εκατ. άνθρωποι...


Τα πρώτα συμπεράσματα του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών

Επίκαιρο όσο ποτέ (με αφορμή και τα τεκταινόμενα στον Άγιο Παντελεήμονα) είναι το Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών που διεξάγεται τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Βουλιαγμένη, το οποίο διοργανώνεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Ωνάση και εντάσσεται στο 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση (4 και 5 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής). 

Χαρακτηριστικό είναι, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Φόρουμ, είναι ότι επτακόσια εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο επιθυμούν να φύγουν σήμερα από τη χώρα τους. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί με ολόκληρο τον πληθυσμό της βόρειας και νότιας Αφρικής(!) Προεδρεύων των εργασιών του φετινού Φόρουμ, που έχει θέμα την "ένταξη μεταναστευτικών πολιτικών σε στρατηγικές ανάπτυξης προς όφελος όλων", είναι ο σκηνοθέτης Κ. Γαβράς, ενώ στην έναρξη των εργασιών παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στο Φόρουμ θα παραστεί και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι- Μουν. Κατά την τελετή έναρξης των εργασιών του Φόρουμ, μίλησαν ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Παπαδημητρίου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου "Γκάλοπ"

ΠΗΓΗ :ΣΚΑΪ,  TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: