Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Για τον Χρήστο Παλαιολόγο

Απο την Αυγή:
"Με βαθιά οδύνη η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η αριστερά αποχαιρέτησαν χθες τον Χρήστο Παλαιολόγο, που έφυγε ξαφνικά την Κυριακή από ανακοπή καρδιάς. Ο Χρήστος Παλαιολόγος ήταν ένας άνθρωπος που υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και σεμνότητα για πάνω από 25 χρόνια την Αυτοδιοίκηση και αναγνωρίστηκε τόσο από τους συντρόφους όσο και από τους αντιπάλους του στον δημοτικό στίβο."
Π. Κουκουλόπουλος, τ.πρόεδρος ΚΕΔΚΕ, επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ .: "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της πατρίδας μας, η Ευρώπη των λαών και η αριστερά ήταν οι υποθέσεις που αφιέρωσε ο Χρήστος Παλαιολόγος όλη του τη ζωή" .
"Όσο μεγάλη είναι η απώλεια από τον χαμό του Χρήστου, άλλη τόση είναι η παρακαταθήκη που άφησε. Γιατί ο Χρήστος ήταν ένα σπάνιο κράμα γνώσης και πράξης" σημείωσε. "Για τον Χρήστο Παλαιολόγο μπορώ να μιλάω ώρες ατελείωτες γιατί μοιραστήκαμε κοινούς πόθους, οράματα και αγώνες. Προτιμώ όμως να μιλήσω με τα δικά του λόγια στην τελευταία μας συνομιλία πριν από 4-5 μέρες. Συζητώντας για την πατρίδα μας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις προοδευτικές δυνάμεις και την Ευρώπη, μου είπε: Πάρη, δεν μπορώ να δω την άκρη. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα βρούμε τον δρόμο μας γιατί οι λαοί δεν αυτοκτονούν" υπογράμμισε ο Π. Κουκουλόπουλος.
"Η απώλεια του φίλου και συνεργάτη Χρήστου Παλαιολόγου αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό τόσο στην τοπική του κοινωνία, τη Λιβαδειά, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Αφήνει επίσης ένα πολύ μεγάλο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου και ιδιαίτερα στον χώρο της αριστεράς, στον οποίο ανήκε" δήλωσε ο δήμαρχος Καλυβίων Θορικού Πέτρος Φιλίππου, πρώην πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής. "Η προσφορά του στα κοινά του τόπου μας και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν τεράστια, όχι μόνο στον δήμο του αλλά και γενικότερα στον ελλαδικό χώρο και στον ευρωπαϊκό χάρτη της Αυτοδιοίκησης. Δεν ήταν απλώς ένας άξιος δήμαρχος, αλλά και ένας βαθύς γνώστης των προβλημάτων τόσο της καθημερινότητας όσο και της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας. Κυρίως, είχε μια τεράστια επιστημονική κατάρτιση που είχε δώσει διεξόδους και λύσεις σε πάρα πολλά προβλήματα. Σε όποια θέση και αν υπηρέτησε, είτε στην ΚΕΔΚΕ είτε στο Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, η γνώμη του πάντα είχε ιδιαίτερη βαρύτητα και έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της σοβαρότητάς του. Για μας η παρουσία του θα είναι οδηγός και φάρος για καλύτερες συνθήκες σ' αυτόν τον τόπο" υπογράμμισε ο Π. Φιλίππου.
Ο Χρήστος Παλαιολόγος ήταν ένας αυτοδιοικητικός άνδρας με μεγάλο βεληνεκές" διάβασε στο μήνυμα του δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς ο πρόεδρος Δημήτρης Καλλιαντάσης. "Ήταν ένας οραματιστής, ένας άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σπάνια αναδεικνύει τέτοιους άνδρες η χώρα" σημείωσε. "Ο Χρήστος Παλαιολόγος ήταν για μεγαλύτερα πράγματα, όχι μόνο για τη Λιβαδειά μας. Ήταν ξεχωριστή προσωπικότητα και έβαλε τη σφραγίδα του σε πολλά νομοθετήματα. Ο λαός της πόλης μας αναγνώρισε την αξία του και τον τίμησε εκλέγοντάς τον 3 φορές δήμαρχο" πρόσθεσε ο Δ. Καλλιαντάσης. Κλειστό παρέμεινε χθες, ημέρα της κηδείας του Χρ. Παλαιολόγου, το δημαρχείο Λιβαδειάς και οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του δήμου απείχαν από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη πένθους. Όπως αποφάσισε με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς, η σημαία θα κυματίζει μεσίστια επί τρεις ημέρες στο δημαρχείο της πόλης, ενώ θα μετονομαστεί δρόμος ή πλατεία της πόλης με το όνομά του.
"Ο θάνατος του Χρήστου Παλαιολόγου είναι μια μεγάλη απώλεια για την Αυτοδιοίκηση. Στην κυριολεξία. Γιατί πριν από όλα ήταν άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης" τόνισε στην "Α" ο Θ. Γκοτσόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Παλλήνης, που διαδέχθηκε τον Χρ. Παλαιολόγο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. "Οι συμπολίτες του στη Λιβαδειά που τον εξέλεξαν δήμαρχο, οι συνάδελφοί του στην ΚΕΔΚΕ που για μια οκταετία συνεργάστηκαν μαζί του, οι Ευρωπαίοι αιρετοί που τον τίμησαν τοποθετώντας τον επικεφαλής του πολιτισμού στην Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε. γνώριζαν τον αυτοδιοικητικό Παλαιολόγο" σημείωσε"Μια αποκεντρωμένη διοίκηση με ισχυρή Αυτοδιοίκηση ήταν το όνειρό του. Πολλές φορές μόνος του, κόντρα στις αντιλήψεις των εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων στην Αυτοδιοίκηση. Μαχητής, σταθερός στις αρχές του, ήπιος, παρά τον συναινετικό χαρακτήρα του συγκέντρωνε τα πυρά των αντιπάλων του που τον απέκλεισαν (ΤΕΔΚ Βοιωτίας) από το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ. Είναι δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα η συνέχιση του έργου του στην ΚΕΔΚΕ από εμένα, ως εκπρόσωπό της 'Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας'. Έχε γεια, συνάδελφε, σύντροφε Χρήστο" ανέφερε ο Θ. Γκοτσόπουλος που διαδέχθηκε τον Χρ. Παλαιολόγο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ .

2 σχόλια:

Medeon είπε...

Συγχαρητηρια για την πολυ αξιολογη ιστιοσελιδα σας. Θα σας παρακολουθω τακτικα!

Βοιωτικά είπε...

Ευχαριστούμε πολύ, αγαπητέ φίλε