Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Περισσότερα...για το εργατικό ατύχημα στη Λάρκο


Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το μετάλλευμα, που εκείνη τη στιγμή είχε θερμοκρασία άνω των 3.000 βαθμών, ξέφυγε από τη σιδηροτροχιά στην οποία μεταφερόταν, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο εργάτη και να τον απανθρακώσει.

Ο 38χρονος (πατέρας 4 παιδιών όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, ) ήταν κάτοικος Μαλαισίνας. Τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα που εργάζονταν μαζί του στην ίδια εργολαβία όπου και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με ευτυχώς ελαφρά εγκαύματα...

«Η εγκληματική αυθαιρεσία των υπευθύνων της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται και η κυβέρνηση αντί να ασχολείται με τα βαρέα και τα ανθυγιεινά, θα πρέπει να λάβει μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδος κ. Χρήστος Κόρκος. Ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ώστε να διευκρινιστούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, αλλά και τη δημιουργία επιθεώρησης μετάλλου στην περιφέρεια, αφού αυτή που εδρεύει στην Αττική δεν είναι δυνατό να ελέγξει την περιφέρεια.

Το ΚΚΕ κατήγγειλε «ένα ακόμα έγκλημα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης», ενώ κάλεσε «σε γενική κινητοποίηση για την λήψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς», καθώς, όπως πρόσθεσε, «το πρόβλημα είναι γενικευμένο, δεν αφορά μόνο τη Λάρκο, όπως δείχνουν τόσοι θάνατοι και τραυματισμοί σε όλη τη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: