Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΗΚΕ- Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Τεράστια ήταν η καταστροφή που προξένησε η φωτιά, κατακαίγοντας πολύ μεγάλη έκταση του δάσους του Μοσχοποδίου στις 23 Ιουλίου 2009. Είναι η τρίτη μεγάλη φωτιά που καταστρέφει το δάσος του Μοσχοποδίου, μετά τις προηγούμενες που είχαν εκδηλωθεί το 2007 και 2008.
Θυμηδία και αγανάκτηση όμως προκαλεί το δελτίο τύπου του Δημάρχου Θηβαίων κ. Ν. Σβίγγου, περί έγκαιρης επέμβασης των αρμοδίων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνει και το Δήμο Θηβαίων. Η ολοφάνερη απουσία και η μη ενεργοποίηση του Δημοτικού Μηχανισμού ειδικά τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς καθώς και η έλλειψη συντονισμού ήταν περισσότερο από εμφανής.
Η καθυστέρηση διάθεσης στην πυρόσβεση πυροσβεστικών αεροπλάνων, οδήγησε στην ανεξέλεγκτη εξάπλωση της φωτιάς, παρά τις επίπονες προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων. Έτσι η φωτιά αφού κατέκαψε ότι βρήκε μπροστά της, απειλώντας και το Νοσοκομείο της πόλης, έφθασε απειλητική μέχρι και το Δημοτικό Διαμέρισμα Νεοχωρακίου, του οποίου αποθήκες και σπίτια σώθηκαν από τις παρεμβάσεις των κατοίκων του Νεοχωρακίου και πυροσβεστικών δυνάμεων.
Η καθυστερημένη ενεργοποίηση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και η υποκριτική παρουσία του τις απογευματινές ώρες στην περιοχή, παρουσιάστηκε από τον κ. Σβίγγο, ως «αποφασιστική παρέμβαση» και μάλιστα έδωσε και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Σκλιά, παρά το γεγονός ότι κάηκε τεράστια έκταση (πάνω από 3.500 στρέμματα) του πνεύμονα της πόλης μας.
Καταγγέλλουμε στους πολίτες της Θήβας την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου Θηβαίων και ειδικά του απόντος κ. Σβίγγου, για την μεγάλη καταστροφή.
Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του κ. Σβίγγου να εμφανίσει τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Σ. Ελλάδας ότι έκανε αποφασιστικές παρεμβάσεις, τη στιγμή που κάηκε τεράστια έκταση του δάσους από την αδιαφορία του για την περιοχή μας.
Καταγγέλλουμε τον ΓΓ της Περιφέρειας Σ. Ελλάδας, για το όψιμο και υποκριτικό του ενδιαφέρον, όταν πια η φωτιά στο Μοσχοπόδι είχε γίνει πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων τοπικά και Πανελλαδικά.
Καταγγέλλουμε την απουσία και αδιαφορία του κ. Νομάρχη Βοιωτίας, που για άλλα τυρβάζει.
Καλούμε τέλος τον κ. Σβίγγο, να αναλογιστεί ότι με την σκανδαλώδη πολιτική του επιλογή να επιχορηγήσει τον αλλοδαπό σύλλογο «Η ΤΕΡΑ», με 180.00 €, με το οποίο ποσό δήθεν θα υλοποιούσε μελέτες (!!!) δενδροφύτευσης και την πρόδηλη αδιαφορία του για την ουσιαστική προστασία του δάσους του Μοσχοποδίου, κατορθώνει τελικά να μην προστατεύεται το δάσος, αλλά να απειλείται με πλήρη καταστροφή, αλλά επίσης και το δημοτικό χρήμα να χρησιμοποιείται –αντί για το σκοπό που εκταμιεύτηκε- σε αδιαφανείς και σκανδαλώδεις κατευθύνσεις.
Είναι καιρός πια ο κ. Σβίγγος να ζητήσει πίσω τα χρήματα αυτά και να τα διαθέσει αμέσως σε έργα υποδομής για την προστασία του Δάσους του Μοσχοποδίου.

Θήβα 24-07-2009

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις και τα δελτία που μας στέλνουν. Για πλήρη ενημέρωση όμως, μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου του Δήμου Θήβας με κλικ εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ, Η ΦΩΤΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΘΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ, ΑΠΛΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Όλο και κάτι μπορεί να λέει....