Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Μια ξεχωριστή «μαθητική» παράσταση στο Σχηματάρι

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σχηματαρίου, έκλεισαν την σχολική περίοδο με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, με μια θεατρική παράσταση. Παρουσίασαν τον «Ματωμένο Γάμο» του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση του Νίκου Γκάτσιου, μουσική του Μάνου Χατζηδάκη και διδασκαλία ( σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κουστούμια ) της καθηγήτριας Νάγια Καραμπάση.
Αναφερόμαστε στο γεγονός για δυο λόγους. Πρώτον γιατί σπανίζουν πλέον οι μαθητικές θεατρικές παραστάσεις, θύματα κι’ αυτές της επικρατούσας αντίληψης για ένα «σύγχρονο» σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς, που η γνώση και η μόρφωση πρέπει να είναι «ωφέλιμες» για την οικονομική μας αποκατάσταση. Και δεύτερον γιατί η συγκεκριμένη παράσταση των μαθητών /τρίων του Γυμνασίου και Λυκείου Σχηματαρίου δεν ήταν μια μαθητική παράσταση. Ήταν κάτι πολύ περισσότερο.
Η ερμηνεία των ηθοποιών, η ποιότητα της εκφοράς του λόγου, η άνετη κίνηση τους στην σκηνή και το πάθος στην έκφραση των συναισθημάτων κάνουν την παράσταση αυτή ξεχωριστή.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σ’ όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτήν την προσπάθεια στους μαθητές όλους ηθοποιούς και μη, στους καθηγητές τους, ιδιαίτερα στην κ.Νάγια Καραμπάση που συνεχίζει απτόητη να πράττει «διαφορετικά» και στο Δήμο που ήταν χορηγός. karpos

Δεν υπάρχουν σχόλια: