Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Πόσο κόστισε το Μουσείο της Ακρόπολης;

Πόσο κόστισε;
Κρατηθείτε: 130.000.000 ευρώ και 3.000.000 για φανφάρες στα εγκαίνεια. Πηγή : Καθημερινή
Δεν είναι να απορεί κανείς που ο Μπένυ θύμωσε που δεν μνημόνευσαν τη συμμετοχή του στο μεγάλο φαγοπότι.
Ποτέ άλλοτε δεν έγινε τόσος θόρυβος για ένα κτίσμα. Αντιπαραθέσεις, κόντρες πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, δημόσια κριτική. Για περίπου τριάντα χρόνια, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες και πολεοδόμοι «βασανίστηκαν» για το αν το συγκεκριμένο οικόπεδο του στρατοπέδου Μακρυγιάννη ήταν ο καταλληλότερος χώρος για την ανέγερση του μουσείου. Η αρνητική γνώμη επιφανών ειδικών στηριζόταν στο σκεπτικό ότι το οικόπεδο ήταν εξαιρετικά περιορισμένο από τα γύρω κτίσματα, βρισκόταν πολύ κοντά στην Ακρόπολη -επομένως δεσμευόταν από τους όρους δόμησης της περιοχής- και ότι σε τμήμα του είχαν ανακαλυφθεί σημαντικά αρχαία, τα οποία δεν έπρεπε να καταστραφούν (αλλά τα λεφτά ήταν πολλά και κάλυπταν την αξία των αρχαίων). Ο πόλεμος για τη χωρόθετηση διεξήχθη με δημόσια αντιπαράθεση και πλήθος προσφυγών για την αρχαιολογική ανασκαφή του οικοπέδου, την επιλογή του αρχιτεκτονικού σχεδίου και τις απαλλοτριώσεις.
Δείτε το σχετικό διάλογο για το νέο Μουσείο με πολλά ενδιαφέροντα σχόλια. Απ'οτι φαίνεται το νέο Μουσείο παρά την αγωνιώδη προβολή του δεν έχει και πολλούς θαυμαστές.
Πάντως απο τις εικόνες που είδαμε στις ειδήσεις, το μέγεθος των αιθουσών και των κολώνων είναι τέτοιο που οι αρχαιότητες δίπλα τους χάνονται.
Για το νέο Μουσείο δείτε επίσης: Ανοίγει το Μουσείο της Ακρόπολης
alzheimer ( η γελοιογραφία απο e-tipos.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: