Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Στον... καπετάνιο το φταίξιμο για τη φουρτούνα

Την απόφασή του να παραιτηθεί από επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από βουλευτής Ηρακλείου, γνωστοποίησε ο Αλέκος Αλαβάνος και στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ. Καταλόγισε σωρεία λαθών στον Αλέξη Τσίπρα, όπως η τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στην τρίτη θέση του ευρωψηφοδελτίου.
Μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος προσήλθε στην Π.Γ του ΣΥΝ και εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα επισημοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας. Παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από την πλευρά της πλειοψηφίας και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε σαφές σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να αλλάξει γνώμη.

Πολιτική στροφή ζητά η Ανανεωτική Πτέρυγα
Τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας κράτησαν αποστάσεις από την αντιπαράθεση, σημειώνοντας ότι “η προσωπική επιλογή του Αλέκου Αλαβάνου να παραιτηθεί δεν μπορεί παρά να είναι σεβαστή”. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πτέρυγας “η άρνηση να κατανοηθεί το μήνυμα των εκλογών οδηγεί στη σημερινή κρίση του ΣΥΝ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας τους. Η Ανανεωτική Πτέρυγα επιμένει στην ανάγκη μεγάλης στροφής στη φυσιογνωμία και την πολιτική του κόμματος”. Το πλήρες άρθρο : Ελευθεροτυπία

2 σχόλια:

ζωηρός συριζαίος είπε...

Αν δεν πάρουν απόφαση να κάνουν ΣΥΡΙΖΑ των μελών και συνεχίσουν τις κοντρίτσες κορυφής, η κατάσταση είναι αδιέξοδη.

Ανώνυμος είπε...

Το όνομα του Παναγιώτη Λαφαζάνη διακινείται από χθες στο εσωτερικό του Συνασπισμού ως επικρατέστερου διαδόχου του Αλέκου Αλαβάνου στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο δεύτερος επιμείνει στην απόφασή του να παραιτηθεί. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι εξίσου ισχυρούς υποστηρικτές εντός του Συνασπισμού έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, που τηρεί στάση αναμονής, και δεν εκδηλώνει τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες του. Εφόσον ο Γιάννης Δραγασάκης βγει μπροστά, και διεκδικήσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην μετά Αλαβάνου εποχή, θα είναι η δεύτερη φορά που θα επιδιώκει την εξουσία, στην πολιτική διαδρομή του.
Η πρώτη ήταν και μοιραία, καθώς οδήγησε στη διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού το 1991, όταν έχασε τη μάχη της διαδοχής του Χαρίλαου Φλωράκη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ από την Αλέκα Παπαρήγα, με διαφορά μόλις 3 ψήφων, για να ακολουθήσει η έξοδός του προς τον αυτόνομο πλέον Συνασπισμό, μαζί με τον Μίμη Ανδρουλάκη και άλλους.