Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των πολιτικών θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ.


Λιβαδειά, 19/1/2015
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/1 με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ. στη Λιβαδειά. Το πολιτικό πλαίσιο παρουσίασαν οι: Τουλιάτος Χρίστος, μέλος του ΠΣΟ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και υπ. Βουλευτής Β΄ Αθήνας και ο Μπαλάσης Γιάννης, μέλος της ΚΣΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και υπ. Βουλευτής Β’ Αθήνας.
Οι ομιλητές υπογράμμισαν πως σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν θα συνεχιστεί η χωρίς έλεος επίθεση στις ζωές μας ή θα ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της. Είναι σημαντικό, λοιπόν, σε αυτές τις εκλογές να καταδικαστούν τόσο αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλοι αυτοί που εμφανίζονται πρόθυμοι συνεταίροι ενίσχυσης και συνέχισης αυτής της αντιδραστικής πολιτικής (Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ κτλ.) όσο και η συντριβή της νεοναζιστικής, ρατσιστικής και βαθιά συστημικής Χρυσής Αυγής.

Οι υποψήφιοι τόνισαν ότι για να σπάσει το πλαίσιο της στυγνής εκμετάλλευσης, της βίαιης κατάργησης των εργατικών κατακτήσεων, των νέων μνημονίων, των εκβιασμών της Ε.Ε. και των τραπεζών, της επιτροπείας, της κρατικής βίας χρειάζεται μια Αριστερά που δεν διαπραγματεύεται, δε συμβιβάζεται αλλά συγκρούεται και ανατρέπει. Για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ. υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, της ρήξης και αποδέσμευσης από την ευρωζώνη και την Ε.Ε., το ΔΝΤ και τον ιμπεριαλισμό, της διαγραφής του χρέους, των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων, των εθνικοποιήσεων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, της βελτίωσης της θέσης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Επισημάνθηκε, ακόμα, πως αυτές οι αναγκαίες πολιτικές ανατροπές προς όφελος του λαού, δεν μπορούν να γίνουν με τη διαδικασία της ανάθεσης της ευθύνης και της υποχρέωσης που έχει ο κάθε πολίτης να είναι πολιτικά ενεργός, προς κάποιους εκλεγμένους αντιπροσώπους-βουλευτές. Γίνονται μόνο σε συνθήκες κινήματος. Γίνονται μόνο όταν αυτό το πρόγραμμα γίνει υπόθεση πάλης του λαού. Με τη δύναμη μόνο του οργανωμένου λαού μπορούμε να επιβάλλουμε ρήξεις και ανατροπές, να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν, να πάρουμε πίσω ότι μας έκλεψαν.
Τελειώνοντας, οι ομιλητές υπογράμμισαν πως μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε. Η ψήφος στην πολιτική συνεργασία ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μ.ΑΡ.Σ. αποτελεί χρήσιμη ψήφος, γυρνώντας την πλάτη σε εκβιαστικά δικομματικά διλλήματα περί «χαμένης ψήφου», αποτελεί ψήφος ενίσχυσης μιας Αριστεράς που θέλει να συμβάλλει στο μεγάλο κίνημα ανατροπής, που θέλει να παλέψει και να ανοίξει δρόμους για μια άλλη κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: