Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Και για τα χαράτσια η δημαγωγία της ΔΗΜΑΡ δεν έχει όρια


Παρά τις κορώνες Κουβέλη ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα νοικοκυριό αν δεν πληρωθεί το χαράτσι, η μετατόπιση της ΔΗΜΑΡ και στο θέμα αυτό είναι άνει προηγουμένου...

Όπως είναι ήδη γνωστό η κυβερνητική τρόικα, έχοντας αφήσει οριστικά στο παρελθόν τις προεκλογικές εξαγγελίες, μας οδηγεί ολοένα και πιο κοντά στη γενικευμένη ισοπέδωση οικονομίας και κοινωνίας αναζητώντας μέρα τη μέρα νέα δισεκατομμύρια και νέα μέτρα για να... επαναφέρει σε "τροχιά" το Μνημόνιο! Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, παράνομα και χωρίς να λάβουν υπόψη τους το ουσιαστικό περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ, αρνούνται να διαχωρίσουν το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ο Φώτης Κουβέλης μένει μόνο στο να μην κόβεται το ρεύμα, πράγμα που άλλωστε αποτελεί απόφαση του ΣτΕ... και στην ουσία συναγωνίζεται τους δυο συνεταίρους του στη συγκυβέρνηση σε δημαγωγία...

Προεκλογικά όμως τι έλεγε ο κύριος Κουβέλης...



Ομιλία του Φώτη Κουβέλη με θέμα: «Ανάπτυξη και Αριστερός Ευρωπαϊσμός η πρότασή μας» 
"Το χαράτσι είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και δεν δικαιολογείται. Μάλιστα έχει και αναδρομική ισχύ, ενώ την ίδια ώρα δεν εισπράττονται το ΕΤΑΚ και ο φόρος μεγάλης περιουσίας. Θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί ευρείες εξαιρέσεις ώστε να πληρώσουν αυτοί που έχουν τη δυνατότητα".

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, στη ΔΕΘ, 12 Σεπτεμβρίου 2011
"Όσα είπε χτες η κυβέρνηση διά στόματος του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου Υπουργού για τη ΔΕΗ, σχολίασα ότι δυστυχώς αποτελεί ομολογία ότι εκείνον που αναγνωρίζουν ως το μόνο φερέγγυο οργανισμό είσπραξης είναι η ΔΕΗ και είναι τραγικό. Αυτό αναδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισαν αυτή την επιβολή της νέας εισφοράς στο ακίνητο.
Σπεύδω να σας πω ότι είμαστε ριζικά αντίθετοι με την επιβολή του μέτρου συνολικά και συλλήβδην για το λόγο ότι δεν μπορείς άλλο να επιβαρύνεις την ακίνητη περιουσία του μικρού, του πολύ μικρού και του μικρομεσαίου οικονομικά Έλληνα πολίτη.
Η Κυβέρνηση δεν έχει εισπράξει το ΕΤΑΚ, δεν έχει εισπράξει το φόρο Ακίνητης Περιουσίας για δύο ολόκληρα έτη και έρχεται σήμερα με την απουσία μάλιστα εισπρακτικών μηχανισμών να επιβάλει νέα επιβάρυνση στην ακίνητη περιουσία.
Ποια ακίνητη περιουσία; Θα επιβάλει εισφορά στο διαμέρισμα των 50, των 60, τω ν 70, των 80, των 90 τετραγωνικών μέτρων, όπου εκεί ζουν οικογένειες φτωχών, μικρομεσαίων οικονομικά ανθρώπων; Εάν θέλει να επιβάλει επιβάρυνση και εισφορά να το επιβάλει στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες οι οποίες μένουν στο απυρόβλητο διότι λίγο πριν σας είπα, ότι δεν έχουν εισπραχθεί συγκεκριμένοι πόροι θεσμοθετημένοι εδώ και 2-2,5 χρόνια.
Σε ό,τι αφορά την καταβολή ή μη αυτής της πρόσθετης εισφοράς και με τον τρόπο που θέλει, είναι απροσδιόριστος βέβαια ο τρόπος, αλλά με τον τρόπο που φαίνεται να θέλει η Κυβέρνηση να προωθήσει. Πράγματι  θα οδηγηθεί η κατάσταση σε αδιέξοδο, όταν ο άλλος δεν έχει να πληρώσει, δεν θα πληρώσει. Και από την ώρα που δεν θα πληρώσει αντιλαμβάνεστε την αποτελεσματικότητα της ρύθμισης.
Δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε μια φυλακή στην οποία θα προσέρχονται για να φυλακιστούν οι μη έχοντες και οι μη έχοντες πια αποδεδειγμένα λίγο πριν ανέφερα ότι είναι το 30% περίπου, το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας".

Φυσικά σε αυτά τα επιχειρήματα τι να προσθέσει κανείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: